123færdighæks logo

Pasningsvejledning

Når du har fået din nye hæk

Hækken er nu plantet i jorden, og vi har gjort alt tænkeligt, for at give dig et tilfredsstillende resultat, hvilket vi håber du vil anbefale, anmelde på Facebook eller trustpilot.

For at opnå den bedste og smukkeste hæk er det er vigtigt, at du fortsat passer og plejer den. Det er slet ikke særlig svært, og du får med disse gode råd, en god vejledning, til en smuk hæk.

Gødning, blomster, bær og klipning

123Færdighæks planter skal passes som almindelige hække – med klipning og gødning. Gødningen kan være NPK 14-3-15 gives 2 gange pr. år, omkring maj og juli,  med 25 gram gødning pr. meter hæk. Specielt i de første par år er det vigtigt for planten, at den bruger alle sine kræfter på at etablere sig og derefter gro. Hvis du f.eks. har købt en Liguster, der blomstrer eller får bær, bør både blomster og bær fjernes i de første par år efter plantning.

Vanding af hækken med siveslange

Det er vigtigt, at hækken får masser af vand, specielt i de første par år. Her bør man vande allerede i april, specielt hvis det er tørt. I sommerhalvåret skal man grundigt vande færdighækken. Derfor anbefales det, at du vander ca. 1-2 gange om ugen i perioder uden meget regn. Der skal meget vand til, for at vande færdighækken. Der skal op til 20-30L vand pr. meter færdighæk, for at gennem vande planten i 25-30 cm dybde. Vores drypslange, der er inkluderet i prisen, udlægges for at reducere dit vandforbrug. Det er vigtigt, at den udlagte drypslange kontrolleres i ny og næ, da en skade på slangen kan medføre, at hele hækken vandes forkert og måske endda dræber din færdighæk. Vores drypslange afgiver 5L vand pr. meter pr. time og vi anbefaler at du kontrollerer vandingen og finder ud af hvor meget vand, der skal tilføres, ved at grave et spadestik dybt (ca. 30 cm) ved siden jordklumpen efter vanding og tjekke om jorden er fugtig. Hækken må aldrig vandes hver dag, da jordens naturlige luftskifte kan blive forhindret ved en konstant fugtig jord. Derved kan der ikke komme ilt ned i rødderne og rodvæksten hæmmes derfor.

OBS! Husk at kontrollere flere steder, i tilfælde af at jorden er uens.

Ved fejl og/eller mangler

Hvis vores planter eller andet etableret ikke opfylder dine forventninger eller det aftalte, kontakt os hurtigst muligt, hvor vi vil forsøge at hjælpe og forhindre en mulig fejl. 123Færdighæk kan kontaktes på mail eller mobil.

Robert foran færdighæk

Finder du ikke lige det du søger?

Kontakt os for et uforpligtende tilbud
Få svar inden for 2 dage

Hvis du har spørgsmål er du velkommen til at kontakte os ved at udfylde vores kontaktformular.